Connect with us

Συνταγές

Christmas Mudslide Cake

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

23040404152_41035fe311_b

 

Αυτό το κρεμώδες γλυκό με Kahlua και Irish Cream είναι εμπνευσμένο από κοκτέιλ Mudslide και την συνταγή του A Cozy Kitchen.

Χρόνος προετοιμασίας 20 mins

Χρόνος μαγειρέματος 10 mins

8-12 μερίδες

Υλικά

βάση:

  • 1½ κούπα μπισκότα σοκολάτας
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • μια πρέζα αλάτι

γέμιση:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 115 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • ¼ κούπας Irish Cream liqueur
  • ¼ κούπας Kahlua
  • 2½ κούπες καλά χτυπημένη σαντιγύ με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • Θρυμματισμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Φτιάξε τη βάση ανακατεύοντας σ’ ένα μπολ τα μπισκότα με τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Πίεσε τη βάση σε μια μικρή φόρμα και ψήσε την για δέκα λεπτά στον φούρνο. Άφησέ την να κρυώσει.
  3. Σ΄ένα άλλο μπολ χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Ρίξε τη ζάχαρη και τη λιωμένη σοκολάτα. Πρόσθεσε την Ιrish cream και το Kahlua και ανακάτεψε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Πάρε από την σαντιγύ μια κούπα, ένωσέ την με την κρέμα της σοκολάτας και άπλωσέ την στο ψημένο και παγωμένο μπισκότο-βάση. Σκέπασε με μια μεμβράνη και άφησέ το 2 ώρες στο ψυγείο.
  4. Πριν το σερβίρισμα πάρε το υπόλοιπο 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, άτσαλα άπλωσέ την πάνω από την σοκολατένια κρέμα και πασπάλισε με την σοκολάτα.

Μπορείς να κρατήσεις τη βάση μπισκότου με την κρέμα σοκολάτας για μια εβδομάδα στην κατάψυξη και την μέρα που θες το γλυκό απλά να προσθέσεις την σαντιγύ.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Advertisement
24 Comments

24 Comments

  1. web hosting it

    28 August 2021 at 6:19 am

    This is a topic that is close to my heart…
    Cheers! Exactly where are your contact details though?

  2. j.mp

    29 August 2021 at 11:44 pm

    It’s awesome in support of me to have a web page, which is helpful in favor
    of my know-how. thanks admin

  3. http://bit.ly/

    1 September 2021 at 1:28 am

    With havin so much content and articles do you ever
    run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a
    lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced
    but it appears a lot of it is popping it up all over the web
    without my authorization. Do you know any solutions to help
    stop content from being stolen? I’d truly appreciate it.

  4. http://bitly.com/

    1 September 2021 at 7:57 pm

    Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring
    on other sites? I have a blog based on the same topics you discuss
    and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers
    would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot
    me an e-mail.

  5. the scoliosis surgery

    2 September 2021 at 11:10 am

    Useful information. Lucky me I discovered your web site
    unintentionally, and I am shocked why this accident didn’t came about earlier!
    I bookmarked it.

  6. http://j.mp

    2 September 2021 at 10:20 pm

    It’s actually a cool and helpful piece of info.
    I’m happy that you simply shared this useful information with us.
    Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

  7. bitly.com

    4 September 2021 at 1:00 pm

    I believe this is among the so much important information for me.

    And i am glad reading your article. However wanna
    commentary on some general things, The website style is perfect, the articles is in reality nice : D.
    Excellent activity, cheers

  8. when scoliosis surgery

    5 September 2021 at 4:33 pm

    I needed to thank you for this excellent read!!
    I absolutely loved every bit of it. I’ve got you book-marked to check out new stuff you post…

  9. http://bitly.com

    5 September 2021 at 8:45 pm

    I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your blog?
    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
    better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images.
    Maybe you could space it out better?

  10. our quest bars

    11 September 2021 at 8:26 am

    These are really wonderful ideas in about blogging. You have touched some nice things here.
    Any way keep up wrinting. quest bars http://bit.ly/3C2tkMR quest bars

  11. app.gumroad.com

    11 September 2021 at 2:54 pm

    I visited several websites however the audio feature for audio songs current at this web
    site is really wonderful. asmr https://app.gumroad.com/asmr2021/p/best-asmr-online asmr

  12. http://bitly.com/3nkdKIi

    12 September 2021 at 5:50 pm

    I feel that is among the such a lot vital information for me.
    And i am happy studying your article. However want to remark on few general
    issues, The site style is great, the articles is really excellent :
    D. Excellent process, cheers ps4 https://tinyurl.com/45xtc52b ps4

  13. http://bit.ly/

    12 September 2021 at 11:38 pm

    Hi, just wanted to tell you, I liked this article.

    It was practical. Keep on posting! scoliosis surgery
    https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

  14. http://coub.com

    14 September 2021 at 2:15 am

    My spouse and I stumbled over here coming from a different web page and thought I should check things out.
    I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your
    web page for a second time. scoliosis surgery https://coub.com/stories/962966-scoliosis-surgery scoliosis surgery

  15. of ps4 games

    26 October 2021 at 12:43 am

    I blog frequently and I truly appreciate your content.
    The article has truly peaked my interest. I’m going to bookmark your site and keep checking for new information about once a week.
    I opted in for your RSS feed as well.

  16. ps4 games off

    26 October 2021 at 9:28 am

    I was wondering if you ever thought of changing the
    structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so
    people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images.
    Maybe you could space it out better?

  17. asmr are

    6 December 2021 at 2:00 am

    Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for
    your next post thanks once again.

  18. the secrets to growing big pumpkins

    23 January 2022 at 5:36 am

    I’m happy I found this site! From time to time, students want to cognitive the keys of productive literary essays composing. Your first-class knowledge about this good post can become a proper basis for such people. cheers!

  19. the best sleep spray

    4 February 2022 at 4:14 pm

    Appreciating the persistence you’d put in to the blog – Gulvafslibning | Kurt Gulvmand as well as in depth information you present… It’s good to come upon a different blog once in a while that is not similar unwanted re-written material. Great read. I’ve bookmarked your blog post and I’m adding your Rss feeds to my Bing address … FYI what about Egypt wonderful tv news…

  20. sbo

    31 August 2022 at 1:59 am

    844722 339500Hey there, Can I copy this post image and implement it on my personal web log? 297014

  21. start a merchant processing company

    26 March 2023 at 7:11 am

    Thanks for making me to achieve new strategies about computers. I also hold the belief that one of the best ways to help keep your notebook in best condition is a hard plastic material case, or maybe shell, which fits over the top of your computer. These types of protective gear are model unique since they are manufactured to fit perfectly across the natural covering. You can buy all of them directly from the vendor, or from third party places if they are for your mobile computer, however not every laptop may have a cover on the market. Just as before, thanks for your guidelines.

  22. acheter augmentin en ligne

    4 October 2023 at 1:06 pm

    I for all time emailed this web site post page to all my contacts, because if like to read it then my contacts will too.

  23. conoptal auf ärztliche Verschreibung

    25 January 2024 at 8:42 pm

    I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

  24. adroxef disponible en farmacia de Chile

    3 March 2024 at 5:51 am

    Greetings! I’ve been following your site for a
    while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out
    from Austin Texas! Just wanted to say keep up the excellent job!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συνταγές

Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…

Ένα δροσιστικό Mojito

Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.

Μια Μεξικάνικη Margarita

Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!

Ένα «διάσημο» Cosmopolitan

Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.

Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre

Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.

Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα

Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!

Ένα  ελαφρύ Sour Apple Martini

Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.

Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale

Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.

Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό

Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Διατροφή

Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Της Φραγκίσκας Στρούμπου.

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.

Αυγά με μπέικον και μανιτάρια

Υλικά (για 4 μερίδες):

6 φέτες μπέικον

150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση

150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα αυγά

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα

6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Αλάτι

πιπέρι

 Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Τηγανίτες στο λεπτό

Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):

6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)

1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.

Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι

Υλικά:

250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 κουταλιά βούτυρο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 αυγά

μισό ποτήρι γάλα

50 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

 Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού

Υλικά:

2 φέτες σολομό καπνιστό

2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia

2 φύλλα μαρουλιού κομμένα

2 tortillas

 Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.

αναπνοές

Φραγκίσκα Στρούμπου

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

View All Posts
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Συνταγές

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

hylopites-me-boutakia-kotopoulo

Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 105 λεπτά
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Trending