Connect with us

Κοινωνία

O Πάριος δίνει τα έσοδα από το νέο του δίσκο για νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Μεταξά»

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

O Πάριος δίνει τα έσοδα από το νέο του δίσκο για νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Μεταξά»

Ο τραγουδιστής του έρωτα, Γιάννης Πάριος, παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και έκανε γνωστό ότι τα έσοδα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Αχ έρωτα» και «Αχ αγάπη», θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και τη δημιουργία δύο ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Μεταξά».

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Γιάννης Πάριος δωρίζει τα έσοδα δουλειάς του, καθώς από τα «Νησιώτικα» που κυκλοφόρησαν πριν από περίπου 20 χρόνια και γνώρισαν τεράστια επιτυχία, ο ίδιος δεν έλαβε χρήματα, προκειμένου να δημιουργηθεί το γήπεδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάρο.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Πάριου θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα Real News. Πρόκειται για τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και είχε στο συρτάρι του για πολλά χρόνια.

Ο τραγουδιστής εξέφρασε, μάλιστα, την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του μετά από δύο ακόμη δισκογραφικές δουλειές. Να τραγουδήσει τα ερωτικά του Σταμάτη Σπανουδάκη και να κλείσει τον κύκλο με νησιώτικα.

Τα πρώτα βήματά του στο τραγούδι, οι γιοί του και ο γάμος

Ο Γιάννης Πάριος έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και τη γνωριμία – σταθμό με τον Γιώργο Κατσαρό, στους τέσσερις γιους του, που αποκαλεί «άστρα μου», αλλά και τους δύο γάμους που έκανε.

«Ο Κατσαρός μου είχε πει τότε αν ήσουν μετοχές σε εταιρία θα τις αγόραζα όλες. Όταν πήγα στον Κατσαρό να με δει είχα ένα δίφραγκο στην τσέπη δεν είχα να πάρω λεωφορείο και περπάτησα από το Φάληρο στην Αθήνα με τα πόδια! Αλλά είχα μεγάλη χαρά, έφυγα πετώντας. Το Πάριος ήρθε λίγες μέρες μετά. Νονοί ήταν πολλοί και ο Κατσαρός και ο Μάτσας και γω που πέταξα την ιδέα. Στην αρχή έπεσε στο τραπέζι το όνομα Παργιανός αλλά επειδη υπήρχε ένας τραγουδιστής με αυτό το όνομα έμεινε το Πάριος», είπε για την αλλαγή του επωνύμου του από τον Μάκη Μάτσα.

Ο τραγουδιστής συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης όταν προβλήθηκε βίντεο με τον ίδιο και τη μητέρα του να τραγουδούν πριν από αρκετές δεκαετίες. «Kαι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχε ωραία φωνή. Ο πατέρας μου ήταν άγιος άνθρωπος. Ο άγιος Χαραλάμπης. Ο πατέρας μου όταν είχε νεύρα η μάνα μου έφευγε για να μην τσακωθούν. Η μάνα μου ήταν ο καπετάνιος όπως είναι σε κάθε υγιές σπίτι. Εγώ ήμουν μπαμπάκιας, όχι μαμάκιας. Της έδινες 1000 δραχμές και τα έξοδά μας ήταν 1200. Της έφταναν και κράταγε και δυο κατοστάρικα στην άκρη. Δεν ξέραμε τι είναι το χορτάτος για να πεινάσουμε».

Στην εκπομπή – αφιέρωμα μίλησε και ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του, Χάρης Βαρθακούρης, που ακολουθεί τα βήματα τού πατέρα του. «Μου έκανε δυο εγγονές που είναι σαν καραμέλες!» είπε στον Χάρη ο Γιάννης Πάριος, ενώ, ο Χάρης είπε για τον μπαμπά του. «Μου κάνει εντύπωση ότι προέβλεψα ότι ο μικρός μου αδελφός θα ακολουθήσει τα χνάρια μας. Για μένα ο πατέρας μου δεν είναι μόνο ένας μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης αλλά και ένας μεγάλος στιχουργός. Μου έχει δώσει έτοιμο τραγούδι σε ένα τέταρτο. Μιλάμε για μια μηχανή και ζηλεύω το ταλέντο του. Επειδή κάνει μια δουλειά που αναγκαστικά στερείσαι την οικογένειά σου, δεν ήταν ποτέ καταπιεστικός δεν ήταν ποτέ αυστηρός. Ήταν ένας καταπληκτικός πατέρας όσο ήταν εκεί».

«Ο Νικόλας μου είναι έκπληξη»

Όσο για τον μικρότερο γιο του, τον Νικόλα Βαρθακούρη που έχει ξεκινήσει τη δική του καριέρα στη μουσική ως «Good Job Nicky» είπε: «Ο Νικόλας είναι έκπληξη! Δεν μας εκπλήσει εμένα και το Χάρη βέβαια, γιατί όταν ήταν 8 ετών καθόταν στο πιάνο στην Πάρο ο Χάρης και ο μικρός τον κοιτούσε και του λέει σήκω να το παίξω εγώ. Και έπαιξε. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εγώ δε συμφωνώ με τη μουσική του αλλά ξέρει τη γενιά του…ο Νικόλας. Η Σοφία Αλιμπέρτη, είναι ο πολυτιμότερους άνθρωπος και για τους δυο».

Τέλος για τους δύο γάμους που έκανε είπε: «Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί τον αγαπάς. Και παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί σέβεσαι τα παιδιά. Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε, ή δεν τον πήγαινα… Δεν είχα χρόνο να αφιερώσω στα παιδιά μου. Τους αγαπάω και τους στηρίζω. Έχω 4 φίλους, όχι παιδιά!»

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Advertisement

Κοινωνία

Ο 4χρονος γιος μας νοσηλεύτηκε με κορονοϊό, παρόλο που προσέχαμε και τα κάναμε όλα σωστά

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Όταν έχεις ένα υγιές παιδί που το μεγαλώνεις με πολλή προσοχή και όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις σου φαίνεται αδιανόητο ότι θα νοσηλευτεί κάποτε και μάλιστα σε σοβαρή κατάσταση. Ο τρόπος που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους αλλάζει από εποχή σε εποχή και τα διάφορα γεγονότα, που συμβαίνουν διαμορφώνουν τον τρόπο που επιλέγουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Ο κόσμος τους τελευταίους δύο μήνες ζει αντιμέτωπος με τον κορονοϊό, το ίδιο και η οικογένειά μου με τη διαφορά ότι το δικό μου παιδί νόσησε και κινδύνευσε σοβαρά η ζωή του. Ο κορονοϊός που τόσο καιρό έχει εδραιωθεί στο μυαλό και τις σκέψεις μου και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους μου, ήρθε και έγινε πραγματικότητα.

Ως γιατρός παρακολουθούσα στενά το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα και την Ιταλία. Σταμάτησα τα παιδιά μου από κάθε δραστηριότητα αρκετά νωρίς, πριν υπάρξει οποιαδήποτε απαγόρευση επειδή ήξερα ότι αυτός ο ιός είναι επικίνδυνος πολύ πριν ο περισσότερος κόσμος αρχίσει να τον παίρνει στα σοβαρά. Τα παιδιά μου συνέχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο μέχρι που έκλεισε. Από εκείνη την ημέρα δεν έχουν βγει από το σπίτι. Μόνο ο άντρας μου χρειάστηκε μία φορά να βγει για επαγγελματικούς λόγους και τήρησε αυστηρά όλα τα μέτρα. Εγώ με τα παιδιά ούτε βγαίνουμε, ούτε βόλτες πηγαίνουμε, ούτε στην παιδική χαρά, ούτε πουθενά. Αν χρειαστεί να βγούμε να ψωνίσουμε κάτι, τηρούμε αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και κρατάμε απόσταση από τους γύρω μας. Δεν τα αφήνω ούτε στους φίλους τους να μιλήσουν, αν δεν τους χωρίζουν τουλάχιστον δύο μέτρα. Ακολουθούσαμε τους κανόνες κατά γράμμα και κάναμε τα πάντα σωστά, μέχρι που ο γιος μου αρρώστησε.

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Όλα ξεκίνησαν στις 21 Μαρτίου με μερικά φταρνίσματα. Νόμιζα ότι τον έπιασαν οι αλλεργίες του. Την επόμενη μέρα είχε βουλωμένη μύτη και ελαφρύ βήχα. Δεν είχε πυρετό γι’ αυτό και δεν ανησύχησα ιδιαίτερα. Σκέφτηκα ότι θα κρύωσε ή θα άρπαξε καμιά γρίπη μέχρι τις 27 Μαρτίου που ανέβασε υψηλό πυρετό. Τότε άρχισα να ανησυχώ σοβαρά…

Το επόμενο πρωί ήρθε σπίτι ο παιδίατρός μας και μας είπε ότι το παιδί είχε κάποια ίωση που εξελίχθηκε σε πνευμονία. Του χορήγησε αντιβιοτικά και οξυγόνο για τις επόμενες 48 ώρες. Τη μία στιγμή τον κοίταζα και έλεγα ότι πάει καλά και την άλλη ήταν χάλια. Σε γενικές γραμμές πάντως φαινόταν εντάξει μέχρι τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου που χειροτέρεψε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Μπαίνοντας στο νοσοκομείο πίστευα ότι θα μέναμε για λίγες μέρες – για τρεις ίσως για τέσσερις. Ήξερα ότι θα έμπαινε σε καραντίνα και θα τον αντιμετώπιζαν σαν να είχε κορονοϊό μέχρι που θα του έκαναν το τεστ και θα έβγαινε αρνητικό και επειδή γνωρίζω καλά την πολιτική των νοσοκομείων σχετικά με τον κορονοϊό ήξερα ότι δεν θα επιτρεπόταν ούτε σε εμένα να βγω από εκείνο το δωμάτιο έως ότου το τεστ βγει αρνητικό.

Έτσι έμεινα μόνη σε ένα δωμάτιο με τον 4χρονο γιο μου που ήταν σε άσχημη κατάσταση με δύο σχεδόν άδειες μπουκάλες οξυγόνου και τρεις σακούλες, μία για τα ρούχα μας, μία για τα είδη πρώτης ανάγκης και μία για τον υπολογιστή μου. Για τέσσερις ολόκληρες ώρες ήμουν σαν ζωντανή νεκρή – δεν ήξερα τι συνέβαινε με το παιδί και γιατί χειροτέρευε με γοργούς ρυθμούς παρά τη φαρμακευτική αγωγή.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν άμεση και το δωμάτιό μας έμοιαζε με εργαστήριο: όροι, φάρμακα, οξυγόνα, καλώδια, σωληνάκια, ενέσεις, του έπαιρναν αίμα ξανά και ξανά… Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν εξαιρετικό. Στην αρχή χρειάστηκε 2 λίτρα οξυγόνου και την ίδια νύχτα 4. Την επόμενη ημέρα 6 και πιο μετά 9. Δυσκολευόταν τόσο πολύ να αναπνεύσει που μπορούσες να δεις όλους τους μυς στο στήθος, την κοιλιά και το λαιμό του να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν να πάρει αέρα. Ήμουν γιατρός και ήξερα ότι πάλευε για να αναπνεύσει, ως μητέρα όμως ήταν βασανιστήριο να τον παρακολουθώ να υπομένει όλο αυτό.

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Οι πρώτες εξετάσεις βγήκαν και δεν ήταν ανησυχητικές. Με μία πρώτη ματιά δεν φαινόταν να έχει κορονοϊό. Οι τιμές του ήταν σχετικά φυσιολογικές – λίγο αυξημένες, λίγο μειωμένες – και η ακτινογραφία θώρακος φαινόταν αρκετά καλή. Του άλλαξαν αντιβιοτικά – πλέον του έδιναν αμπικιλλίνη και αζιθρομυκίνη και ξεκίνησε θεραπεία με αλβουτερόλη. Εκκρεμούσε μόνο το τεστ του κορονοϊού.

Μετά τις πρώτες δύο μέρες στο νοσοκομείο ωστόσο συνέχισε να χειροτερεύει. Παρόλο που οι εξετάσεις του και οι ακτινογραφίες δεν έδειχναν να έχει κορονοϊό, εκείνος συνέχισε να χειροτερεύει.

Στις 7 το απόγευμα τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας του ο γιατρός που είχε εφημερία εκείνη τη μέρα ήρθε και μου είπε ότι το παιδί είχε διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό. Έβαλα τα κλάματα. Χειροτέρευε συνεχώς και φοβόμουν.

Ούτε οι ακτινογραφίες, ούτε οι εξετάσεις του ούτε τίποτα μαρτυρούσε ότι μπορεί να έχει κορονοϊό. Είχαμε πάρει όλες τις προφυλάξεις και όμως νόσησε.

Πώς έγινε αυτό; Γιατί συνέβη; Αυτό δεν καταλαβαίνω.

Πόσο θα χειροτερεύσει; Πόσο θα κρατήσει όλο αυτό; Πόσο θα μείνουμε στο νοσοκομείο; Τι θα συμβεί αν νοσήσουμε και οι υπόλοιποι; Τι θα συμβεί αν δεν γίνει καλά;;

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Έκανα τα πάντα σωστά. Έπρεπε και προσπάθησα όσο μπορούσα να κρατήσω την οικογένειά μου ασφαλή και απέτυχα. Δεν απέτυχα ακριβώς, αλλά πώς γίνεται να μην κατηγορώ τον εαυτό μου όταν βλέπω το παιδί μου να αργοπεθαίνει έχοντας κολλήσει τον πιο τρομακτικό ιό στον πλανήτη;

Πώς έγινε αυτό; Πώς; Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Έκλαιγα όλη τη νύχτα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Ήμουν τρομοκρατημένη, μόνη και φοβόμουν, ταυτόχρονα όμως ένιωθα και ανακουφισμένη γιατί αν το τεστ του κορονοϊού είχε βγει αρνητικό και είχε κάτι άλλο, όταν αργότερα έβγαινε από το νοσοκομείο και γυρνούσαμε σπίτι, θα ανησυχούσα μήπως είχε κολλήσει κορονοϊό στο νοσοκομείο και μας κολλήσει όλους ή μήπως τον κολλήσει κάποια στιγμή από κάπου αλλού. Τουλάχιστον τώρα ήξερα. Είχε κορονοϊό, αν όλα πήγαιναν καλά και με τη βοήθεια του Θεού θα το ξεπερνούσε και μετά όταν βγαίναμε από το νοσοκομείο θα ήταν υγιής, δεν θα το ξαναπερνούσε και δεν υπήρχε περίπτωση να κολλήσει κανέναν από μας. Με λίγα λόγια θα ξεμπερδεύαμε από τον κορονοϊό μια και καλή.

Ήμασταν ήδη στο νοσοκομείο πάνω από πέντε μέρες όταν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης έκαναν την εμφάνισή τους. Κοιμόταν πάνω από 16 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες ήταν ξύπνιος, αρκετά καλά και την πρώτη φορά έφαγε μία μπανάνα και φρουτόκρεμα με μήλα. Το πόσο ήθελα να του δώσω μία σοκολάτα ή ένα παγωτό για να τον επιβραβεύσω, να τον ευχαριστήσω που ήταν ήρωας και το πάλευε δεν λέγεται, αλλά δεν μπορούσα να κάνω του κεφαλιού μου. Οι οδηγίες του γιατρού ήταν αυστηρές.

Όσο περνάνε οι μέρες χρειάζεται όλο και λιγότερο οξυγόνο. Πλέον είμαστε κάτω από τα 4 λίτρα. Έχει ακόμα έναν πολύ άσχημο βήχα, βουλωμένη μύτη και λίγο πυρετό, αλλά έχει όρεξη και πεινάει συνεχώς.

Τόσες μέρες δεν έχω φύγει λεπτό από το πλευρό του, όχι ότι δεν θέλω αλλά γιατί δεν μου επιτρέπεται. Κανείς δεν επιτρέπεται να έρθει στο δικό μας δωμάτιο. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί όταν έρχονται για να τον αξιολογήσουν ή να φέρουν φαγητό, φάρμακα, οξυγόνο και ό, τι άλλο χρειάζεται εισέρχονται στο δωμάτιο φορώντας ολόσωμο εξοπλισμό γι’ αυτό και έρχονται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Ο σύζυγός μου είναι σπίτι με τις κόρες μας. Δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν μπορώ να αγκαλιάσω τα κορίτσια μου. Η οικογένειά μου είναι χωρισμένη στα δύο και αισθανόμαστε τόσο μακριά…

Παρά την απομόνωση εδώ στο νοσοκομείο υπήρξε μία τεράστια έκρηξη αγάπης και υποστήριξης. Και οι δύο εργοδότες μας, μας στήριξαν όσο δεν πάει. Οι συμμαθητές των παιδιών μας συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα έφεραν στο σπίτι για να μη χρειαστεί ο άντρας μου να βγει από το σπίτι με τα κορίτσια. Οι γείτονές φέρνουν καθημερινά φαγητό και φρέσκα φρούτα λαχανικά, μας στέλνουν δωράκια και μάλιστα έστειλαν σε εμένα εδώ στο νοσοκομείο ένα πακετάκι με μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου και διάφορα άλλα προϊόντα υγιεινής γιατί τόσες μέρες στο νοσοκομείο δεν έχω κάνει ούτε ένα μπάνιο… το πιστεύετε;

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι είμαστε πιο μακριά, αλλά και πιο κοντά από ποτέ, μία εποχή που κανείς δεν κοιτάει κοινωνική θέση, χρήματα, θρησκεία και πολιτικές πεποιθήσεις. Αν υπάρχει ένα πράγμα θετικό είναι ότι οι άνθρωποι γίναμε ένα. Αγαπήσαμε ανθρώπους που μετά βίας γνωρίζαμε ή ακόμα και ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε καν, ακόμα και ξένους, που βλέπαμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση ή φίλους φίλων που ζουν το δικό τους μαρτύριο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στους ανθρώπους που μας βοήθησαν. Κανείς δεν μας κατηγόρησε και κανείς δεν μας έκανε να αισθανθούμε ντροπή που ο γιος μας κόλλησε κορονοϊό. Θέλω να ελπίζω ότι την ίδια αντιμετώπιση θα έχουμε όταν θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας μετά τον COVID.

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Μείνετε πιστοί στα μέτρα και την καραντίνα για την ασφάλεια και την υγεία σας. Σοβαρευτείτε και μην έχετε τα μυαλά πάνω από το κεφάλι. Είναι σοβαρό το θέμα, δεν είναι αστείο. Το ότι δεν έχετε κολλήσει ακόμα ή το ότι δεν έχει κολλήσει κανένας φίλος, γνωστός ή συγγενής σας δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν υπάρχει και ότι δεν πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Μετά από επτά ημέρες νοσηλείας μας έδωσαν εξιτήριο και επιστρέψαμε σπίτι μας. Για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα θα παίρνουμε φάρμακα και θα είμαστε στο οξυγόνο… Τέλος καλό, όλα καλά;

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

My 4-Year-Old Is In The Hospital With COVID-19

Πηγή: singleparent.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Κοινωνία

«Αυτή η μάνα, η μάνα σου» – Η ανάρτηση ασθενούς στον Ευαγγελισμό που ραγίζει καρδιές

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

«Αυτή η μάνα, η μάνα σου» – Η ανάρτηση ασθενούς στον Ευαγγελισμό που ραγίζει καρδιές

H E.K. δεν θα ξεχάσει ποτέ την εικόνα της «μάνας» στα επείγοντα

Τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση ασθενούς που συνοδεύεται από μια συγκλονιστική φωτογραφία, τραβηγμένη στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνική δικτύωσης και αποτυπώνει την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι μονάδες υγείας της χώρας.

Από την Πωλίνα Χρήστου

Η ανάρτηση που έγινε στο Facebook, αναδημοσιεύτηκε από χρήστες του διαδικτύου, ηθοποιούς και σελίδες κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μια ηλικιωμένη γυναίκα καθισμένη σε καρέκλα μέσα σε θάλαμο του νοσοκομείου, γέρνει ταλαιπωρημένη το κεφάλι της. Όπως διακρίνεται, οι γιατροί της έχουν χορηγήσει ορό και εκείνη περιμένει υπομονετικά να αδειάσει κάποιο κρεβάτι. Λίγο νωρίτερα, διαγνώστηκε θετική στον Covid-19. Στα χέρια της κρατάει το τηλέφωνό της, ενώ σφίγγει την τσάντα της ανάμεσα στα πόδια της. Βρίσκεται μόνη της στο νοσοκομείο και «ψήνεται» στον πυρετό. Η Elena Kanakovsky, που τράβηξε την φωτογραφία, δίνει τη δική της μάχη με τον ιό, ξαπλωμένη σε φορείο, δίπλα στην ηλικιωμένη γυναίκα. Έχει 39,5 πυρετό και ρίγος, ενώ οι γιατροί ανησυχούν γιατί ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς πάσχει από αναπνευστικό νόσημα. Η Ε.Κ. όμως δεν μπορεί να πάρει τα μάτια της από την εικόνα αυτής της γυναίκας, στη θέση της οποίας θα μπορούσε να είναι η δική της μητέρα. Η μητέρα όλων μας. Έκανε χώρο στο φορείο και την παρακάλεσε να έρθει και να καθίσει δίπλα της. Αυτή η εμπειρία που έζησε εκείνο το βράδυ, όπως περιγράφει στην ανάρτηση, την στοίχειωσε για πάντα:

«Αυτή η μάνα, η γιαγιά, η μάνα μου, η μάνα σου»

«Αυτή η μάνα, η γιαγιά, η μάνα μου, η μάνα σου, η γυναίκα που ήρθε εμπύρετη με #covid στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, έτοιμη με τις πιτζάμες. Ήξερε, είχε πνευμονία, δίχως συνοδό, μόνη…

Στηριζόταν πάνω στην πόρτα και της είπαν, “κυρία μου μην αγγίζετε”. Την έβαλαν σε μια καρέκλα και της πέρασαν τα σωληνάκια. Σε μια καρέκλα. Δεν υπήρχε άλλο κρεβάτι πια. Η ώρα ήταν μόλις 17:00 και η εφημερία είχε ξεκινήσει στις 14:30 της Τρίτης. Όλα γεμάτα. Πανζουρλισμός. Να μην μας προλαβαίνουν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, αυτοί οι ήρωες ντυμένοι αστροναύτες. Και η ”μάνα μου-η μάνα σου” να είναι με πυρετό στην καρέκλα. Κοιμόταν, έβραζε και το κεφάλι της κρεμόταν. Κι όταν χτύπησε το τηλέφωνο απάντησε λέγοντας, ‘‘μια χαρά είμαι παιδί μου μην κλαις, ξαπλωμένη και σκεπασμένη με κουβέρτα”. Έκανα στην άκρη τα πόδια μου με ντροπή, ζήτησα να μου χαμηλώσουν το φορείο και μόλις σταμάτησε το ρίγος μου, παρακάλεσα να κάτσει δίπλα μου.

Κι εσύ αυτό θα έκανες στη μάνα σου… Δεν έγινε καλά, σίγουρα όχι. Ήταν όμως ζήτημα αξιοπρέπειας. Αυτό θα ήθελα να κάνουν και στη δική μου μάνα. Η εικόνα αυτή είναι που με έχει στοιχειώσει. Αυτά γίνονται σήμερα στα νοσοκομεία. Και το μοιράζομαι μαζί σας για να βοηθήσω στη διάδοση της ατομικής ευθύνης. Αυτό είναι η αλήθεια του κορωνοϊου. Πιστέψτε και προσέξτε» αναφέρει στην συγκλονιστική της ανάρτηση.

«Λυπήθηκε η ψυχή μου τους γιατρούς και τους νοσηλευτές»

Το newsbreak.gr επικοινώνησε με την E.K. , η οποία μετά από εκείνο το βράδυ που θα μείνει βαθιά αποτυπωμένο στην ψυχή της, βρίσκεται στο σπίτι της και δείχνει πλέον σημάδια βελτίωσης, μετά από οχτώ ημέρες με υψηλό πυρετό.

«Βρισκόμασταν στα επείγοντα. Κάποια στιγμή υπήρξαμε 11 άτομα εκεί μέσα. Μια αίθουσα. Άλλοι σε φορεία ξαπλωμένοι, άλλοι καθιστοί. Ζήτησα από τους γιατρούς να χαμηλώσουν λίγο το φορείο μου έκανα στην άκρη να το μοιραστούμε. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω απ’όλα. Ούτε εγώ έγινα καλά, ούτε εκείνη. Ευτυχώς μετά από λίγο έφυγα. Κάποιος θα στάθηκε τυχερός» αναφέρει και προσθέτει ότι οι παράγοντες που της επέτρεψαν να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της, ήταν η παροχή οξυγόνου και ο ιδιωτικός γιατρός που παρακολουθεί το χρόνιο πρόβλημα υγείας της.

«Άλλο να στα λένε κι άλλο να τα ζεις»

Περιγράφοντας την δραματική κατάσταση στην εφημερία του νοσοκομείου η E.K. αναφέρει: «Οι γιατροί κι οι νοσηλευτές… Τους λυπήθηκε η ψυχή μου. Άλλο να στα λένε, άλλο να τα βλέπεις στην τηλεόραση κι άλλο να τα ζεις….».

Πηγή : newsbreak.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Κοινωνία

Ο πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου: Δώριζε τον μισθό του, αρνήθηκε τη βουλευτική σύνταξη και ζούσε σε καλύβα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Ο πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου: Δώριζε τον μισθό του, αρνήθηκε τη βουλευτική σύνταξη και ζούσε σε καλύβα

Ταπεινός πολιτικός ηγέτης: Ο «πιο φτωχός ηγέτης του πλανήτη» δεν εγκαταστάθηκε ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο (βίντεο)

Ταπεινός πολιτικός ηγέτης: Ο «πιο φτωχός ηγέτης του πλανήτη» δεν εγκαταστάθηκε ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο. Το 90% της αμοιβής του, το δώριζε στους φτωχούς. Δεν είχε φρουρούς και κοστούμια. Επέλεγε να κυκλοφορεί με ένα «Σκαραβαίο» του 1987, ενώ είχε σαν συνοδηγό τη σκυλίτσα του.

Πρόκειται για τον 40ο πρόεδρο από την Ουρουγουάη. Θεωρούσε ιερό πράγμα την πολιτική και υπήρξε αντάρτης. Ο λόγος για τον Χοσέ Μουχίκα. Για δώδεκα χρόνια έμεινε φυλακισμένος από τη χούντα. Εκλέχθηκε πρόεδρος το 2010 και με γενναίες μεταρρυθμίσεις σταθεροποίησαν την εθνική οικονομία. Ο Μουχίκα συνήθιζε να λέει: «Φτωχός δεν είναι αυτός που έχει λίγα, αλλά αυτός που χρειάζεται περισσότερα».

Δεν άφησε καμία εξουσία να τον αλλάξει. Έβαλε σαν κέντρο τον άνθρωπο. Σημείωνε παγκοσμίως τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Στα 84 είναι ιδιοσυγκρατικός σαν άνθρωπος. Τον Αύγουστο του 2018 παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ αρνήθηκε να λάβει και βουλευτική σύνταξη.

Ταπεινός πολιτικός ηγέτης: Ο αντάρτης

Ο Πέπε τον φώναζαν οι συναγωνιστές, οι σύντροφοί του, αλλά και η πλατιά μάζα. Πρώτα τον έβλεπαν ως επαναστάτη και έπειτα ως πολιτικό, μετά ως υπουργό και τελικά σαν πρόεδρο. Εκείνος, όμως, ήταν αγρότης.

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1935. Ήταν μέλος φτωχής οικογένειας. Από μικρό παιδί ήταν ένας αγωνιστής της ζωής. Το 1960 πήρε μέρος στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Τουπαμάρος, ενώ το 1969 μπήκε σαν αντάρτης στον Πόντο.

Μπήκε στη φυλακή. Για τη συγκεκριμένη εμπειρία του, ο Μουχίκα, ανέφερε «Κοιμόμουν επί χρόνια στο πάτωμα της φυλακής και τις νύχτες που είχα στρώμα ήμουν ευτυχής. Επέζησα με το τίποτα. Γι’ αυτό και άρχισα να εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή και τα όρια των πραγμάτων. Αν αφιερωθώ στην ευμάρεια, θα πρέπει να περάσω ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στη συντήρησή της».

Το 1985 επιχείρησαν, με παλιούς αγωνιστές από τις τάξεις των Τουπαμάρος και τελικά έφτιαξαν ένα αριστερό κόμμα. Ο Μουχίκα εκλέχθηκε βουλευτής το 1994 και γερουσιαστής το 1999. Ήταν χαρισματικό και δημοφιλή. Το 2004 απέσπασε περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.

Ταπεινός πολιτικός ηγέτης: Ο πρόεδρος

Με το κόμμα του έδωσε τη νίκη στον Ταβαρέ Βάσκες το 2005. Το 2009 έγινε πρόεδρος του Διευρυμένου Μετώπου. Τότε, ο ανταποκριτής του BBC, Wyre Davies, επεσήμανε «ο Μουχίκα έφυγε από πρόεδρος αφήνοντας μια σχετικά υγιή οικονομία και μια κοινωνική σταθερότητα που μόνο να ονειρευτούν μπορούν οι μεγαλύτεροι γείτονές του».

Νομιμοποίησε την κάνναβη. Η κατάσταση στην Ουρουγουάη σήμερα προφανώς τον δικαιώνει.

Μάλιστα, ο Μουχίκα δήλωσε «Η κατανάλωση της κάνναβης δεν είναι το πιο ανησυχητικό πρόβλημα, αλλά η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, 150.000 άνθρωποι καπνίζουν μαριχουάνα στην Ουρουγουάη και δεν θα μπορούσα να τους αφήσω στο έλεος της παράνομης διακίνησης. Είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχεις κάτι που είναι νόμιμο και γι’ αυτόν το λόγο το κάνουμε αυτό».

Νομιμοποίησε τις εκτρώσεις μέχρι τον τέταρτο μήνα και τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Έριξε τους δείκτες ανεργίας, ενώ αύξησε τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ταπεινός πολιτικός ηγέτης: Ο άνθρωπος

Ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα και τους θεσμούς. Ζούσε με 775 ευρώ μηνιαίος. Το ίδιο έπραττε και η σύζυγός του, η Λουσία Τοπολάνσκι, η οποία είναι γερουσιαστής.

Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα», ανέφερε ο Μουκίχα. Κυκλοφορούσε με σκαραβαίο.

Επίσης, ο Μουκίχα έλεγε «Έχω ονομαστεί ”ο πιο φτωχός πρόεδρος”, αλλά δεν αισθάνομαι φτωχός. Φτωχοί είναι εκείνοι, που δουλεύουν μόνο για να αποκτήσουν και να διαιωνίσουν έναν πολυτελή τρόπο ζωής και θέλουν συνέχεια όλο και περισσότερα. Εδώ, τίθεται το ζήτημα της ελευθερίας. Αν δεν έχεις τόσα πολλά υλικά αγαθά, δεν χρειάζεται να δουλεύεις σαν σκλάβος για να τα συντηρήσεις, και επομένως έχεις πολύ περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου».

«Αυτό που ζητώ από τους ανθρώπους είναι να μη μισούν αυτούς που σκέπτονται διαφορετικά», δήλωσε, ο Μουκίχα, στο δεύτερο χρόνο της προεδρίας του. Ο Πέπε επέστρεψε στη Γερουσία το 2015. Βλέποντας πως βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, παραιτήθηκε!

«Μπορεί στα μάτια πολλών να μοιάζω σαν ένας εκκεντρικός γέρος. Αλλά μην ξεχνάτε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης», απαντούσε σε όσους τον κατέκριναν.

«Τα κίνητρα της παραίτησης είναι προσωπικά. Θα τα απέδιδα στην κούραση μετά από ένα μακρύ ταξίδι. Παρόλα αυτά, όσο το μυαλό μου λειτουργεί, δεν μπορώ να παραιτηθώ από την αλληλεγγύη και την πάλη των ιδεών», έγραφε στην επιστολή που επέδωσε στην πρόεδρο της Γερουσίας και επί 13 χρόνια σύζυγό του, Λουσία.

Αν πρέπει να μείνει κάτι από τα σπουδαία λόγια του, ας είναι αυτό και τίποτα άλλο: «Δεν πληρώνουμε με χρήματα. Πληρώνουμε με τον χρόνο της ζωής που ξοδεύουμε για να αποκτήσουμε αυτά τα χρήματα. Η διαφορά είναι ότι η ζωή είναι το μόνο πράγμα που τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν. Και είναι θλιβερό να σπαταλά κανείς τη ζωή και την ελευθερία του με αυτόν τον τρόπο»

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Trending