Connect with us

Συνταγές

Φανταστικά γλυκά με μπανάνα: 5 συνταγές για να παραμιλάτε…

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Untitled-2

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε “κόλλημα” με τα σοκολατένια γλυκά, ωστόσο η μπανάνα είναι ένα φρούτο που όταν μετατρέπεται σε επιδόρπιο αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον. Διαλέξαμε γλυκά με μπανάνα που θα δώσουν μια νόστιμη εναλλακτική στο οικογενειακό τραπέζι και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν με την τέλεια γεύση τους!

Pancakes με μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά:

Για τα pancakes:
3/4 φλυτζ. γάλα
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι

Επίσης:

2-3 μπανάνες, κομμένες κομματάκια
250 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. κακάο σε σκόνη
1 φακελάκι βανίλια

Eκτέλεση:

Για να φτιάξετε τα pancakes: Χτυπάτε ελαφρά το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι και τα προσθέτετε στο πρώτο μείγμα. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χωρίς να το απλώσετε. Το ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να φαίνονται τρυπούλες πάνω στην ζύμη το γυρίζετε και από την άλλη με μία σπάτουλα μέχρι να πάρει χρώμα. Για κάθε pancake που κάνετε βουτυρώνετε πάντα ελαφρά το τηγάνι. Μόλις ψηθεί το pancake, προσθέτετε τις κομμένες μπανάνες.

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, το αλάτι και την βανίλια να βράσουν. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε την σκόνη κακάο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα, σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα puncakes με κανέλα και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας.

Συνταγή: roulita82.blogspot.gr

Γρήγορο μπανόφι

Υλικά:

4 μπανάνες
400 γρ. μπισκότο digestive
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml. κρέμα γάλακτος φυτική

Για την κρέμα καραμέλας:

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού νερό
1/4 γιαούρτι
1 βανίλια
Τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Αρχικά θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα. Παράλληλα λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα ενσωματώνετε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύετε.

Στρώνετε σε ένα πυρέξ και πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί. Για να κάνετε την κρέμα καραμέλας, βάζετε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και το νερό ώστε να κάνετε μια ελαφριά καραμέλα. Αφού κρυώσει λίγο, ανακατεύετε με το γιαούρτι και την βανίλια.

Αδειάζετε την κρέμα καραμέλας πάνω από τη βάση μπισκότων και στρώνετε τις μπανάνες που έχετε κόψει σε ροδέλες. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας. Έτοιμο!

Συνταγή: antenna.gr

Κέικ μπανάνας με κανέλα και καρύδια

Υλικά:

130 γρ. βούτυρο
180 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
350 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλια ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. ζεστό γάλα
Καρύδια

Εκτέλεση:

Αλείφετε με το βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα κέικ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάτε το μείγμα καλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα. Αναμειγνύετε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C για 50΄περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει. Πασπαλίζετε με καρύδια.

Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Ιδανικό, για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.

Συνταγή: toarkoudi.gr

Κρέπες με μπανάνα, πραλίνα και μπισκότο

Υλικά:

Για τις κρέπες:
1/4 κ.γ. αλάτι
6-7 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
2 1/2 κούπες γάλα
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
1 πακέτο μπισκότα θρυμματισμενα στο μπλέντερ
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1/2 κιλό μπανάνες

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες: Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.

Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Γυρίστε προσεκτικά μόλις ροδίσει.

Για τη γέμιση: Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού ελαφρά στον φούρνο μικροκυμάτων, και αλείφετε με 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα κάθε κρέπα. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και φροντίζετε ώστε πάνω στις κρέπες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη. Πασπαλίζετε με μπισκότο. Διπλώνετε στην μέση και μετά στο πλάι ώστε να έχετε ένα τρίγωνο.

Συνταγή: sidagi.gr

Μuffins με μπανάνα, σταφίδες και καρύδια

Υλικά:

200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
3 μπανάνες πολτοποιημένες σε πουρέ
200 γρ. Χωριό βιολογικό βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι μαλακό
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. κανέλα, σκόνη
3 γρ. αλάτι
50 ml. ρούμι μαύρο
50 γρ. σταφίδα μαύρη
80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
Βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασίας της φόρμας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα «στερεά» υλικά – αλεύρι – μπέικιν πάουντερ- κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, στην μεγάλη ταχύτητα τα αυγά και μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάτε το μίξερ και καθαρίζετε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Γυρίζετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τα «στερεά» υλικά λίγα – λίγα, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα σταδιακά πριν προσθέσετε την επόμενη δόση. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω.

Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα κουταλιά – κουταλιά σε ταψί πασπαλισμένo με αλεύρι και σχηματίζετε τα muffins. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνετε τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο από την μια πλευρά και στην συνέχεια τα αναποδογυρίζετε πάνω σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Συνταγή: minervahorio.gr

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Συνταγές

Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…

Ένα δροσιστικό Mojito

Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.

Μια Μεξικάνικη Margarita

Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!

Ένα «διάσημο» Cosmopolitan

Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.

Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre

Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.

Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα

Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!

Ένα  ελαφρύ Sour Apple Martini

Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.

Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale

Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.

Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό

Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Διατροφή

Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Της Φραγκίσκας Στρούμπου.

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.

Αυγά με μπέικον και μανιτάρια

Υλικά (για 4 μερίδες):

6 φέτες μπέικον

150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση

150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα αυγά

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα

6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Αλάτι

πιπέρι

 Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Τηγανίτες στο λεπτό

Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):

6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)

1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.

Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι

Υλικά:

250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 κουταλιά βούτυρο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 αυγά

μισό ποτήρι γάλα

50 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

 Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού

Υλικά:

2 φέτες σολομό καπνιστό

2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia

2 φύλλα μαρουλιού κομμένα

2 tortillas

 Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.

αναπνοές

Φραγκίσκα Στρούμπου

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

View All Posts
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Συνταγές

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

hylopites-me-boutakia-kotopoulo

Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 105 λεπτά
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Trending