Connect with us

Συνταγές

Καλτσόνε με σπανάκι και τυρί ricotta

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

10373975_785726194773144_1973510051865362028_n

Υλικά :
Για τη ζύμη :
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά Αλλατίνη
120 ml χλιαρό νερό (μπορεί να χρειαστεί 1 ή 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο)
Για τη γέμιση :
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100γρ ψιλοκομμένο σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 φλιτζάνι τυρί Ricotta
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι ,μαύρο πιπέρι ,κόκκινο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μπέικον ή πανσέτα (να είναι ψημένα)

Για το ψήσιμο:
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση :
Για τη ζύμη :
Βάλτε τα ξηρά συστατικά και τη μαγιά σε ένα μπολ. Προσθέστε το νερό και το λάδι , ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μπάλα. Βάλτε το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 2 λεπτά. Λαδώστε ελαφρά το μπολ και βάλτε τη ζύμη μέσα, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για μία ή δύο ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη πιέστε την απαλά με το χέρι για να φύγει ο αέρας. Διπλώστε τη ζύμη πάλι σε σχήμα μπάλας, και τυλίξτε την σε μια πλαστική μεμβράνη για άλλα 20 λεπτά.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ταψάκι πίτσας σε διάμετρο 12 έως 14 εκατοστά και τοποθετήστε τη στο αλευρωμένο ταψί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C.
Για την γέμιση :
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σχηματίζοντας έναν κύκλο οχτώ ιντσών. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το σπανάκι, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, τη παρμεζάνα, το αλάτι και τα πιπέρια.
Γεμίστε το ένα δεύτερο της ζύμης με τη γέμιση, αφήστε άδειες τις άκρες της . Διπλώστε το άλλο μισό της ζύμης πάνω από τη γέμιση ευθυγραμμίζοντας τις άκρες και τις σφραγίζετε.
Τοποθετήστε το καλτσόνε στο ταψί. Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό και χτυπήστε τα μέχρι να αναμειχθούν. Με ένα πινέλο αλείψτε πάνω από το καλτσόνε το αυγό και πασπαλίστε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά .

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Advertisement
18 Comments

18 Comments

  1. 강남셔츠

    24 May 2022 at 4:01 pm

    121862 669780you use a great weblog here! do you wish to earn some invite posts on my small weblog? 356721

  2. sbo

    15 August 2022 at 11:53 am

    379679 918066This web-site is really a walk-through rather than the information you desired concerning this and didnt know who to inquire about. Glimpse here, and you will totally discover it. 660716

  3. Read Full Article

    17 February 2023 at 11:19 pm

    589062 818019A actually fascinating read, I may effectively not agree totally, but you do make some quite legitimate factors. 838330

  4. 윈윈벳주소

    22 February 2023 at 8:09 pm

    198648 780162I like this website very considerably so a lot superb information . 989614

  5. 해외스포츠솔루션

    23 February 2023 at 12:34 am

    886824 349418Thanks for blogging and i enjoy the blog posting so no public comments.,,,,,,,,,,, 764067

  6. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I?m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  7. excursion kayak martinique

    26 March 2023 at 11:31 pm

    I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it?s rare to see a nice blog like this one today..

  8. zoloft op recept in Rotterdam

    10 August 2023 at 2:19 am

    Hi Dear, are you in fact visiting this site daily, if so after that you will definitely
    take pleasant experience.

  9. Awesome website you have here but I was wanting
    to know if you knew of any community forums that cover the same topics
    talked about in this article? I’d really like to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable individuals that share the same interest.
    If you have any suggestions, please let me know.
    Kudos!

  10. Russ

    29 August 2023 at 3:08 am

    Please let me know if you’re looking for a writer
    for your blog. You have some really good articles and I feel I would
    be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your
    blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested.
    Thanks!

  11. ponstyl zonder recept in Nederland

    17 September 2023 at 9:12 pm

    I like the helpful info you supply for your articles. I will bookmark your blog and
    test once more right here frequently. I’m fairly certain I will be told lots of new stuff right right here!
    Good luck for the following!

  12. wonderful points altogether, you simply received a logo new reader.
    What might you recommend in regards to your put up that you just made a few days in the past?
    Any certain?

  13. besmelesiz tebbet ne için okunur

    27 December 2023 at 7:07 pm

    What’s Taking place i’m new to this, I stumbled
    upon this I’ve found It absolutely helpful and it has helped me out loads.
    I am hoping to contribute & help different customers like its helped me.
    Great job.

  14. prix du ladogal au Maroc

    8 February 2024 at 3:40 am

    This website truly has all the information and facts I needed about
    this subject and didn’t know who to ask.

  15. Moobarrex

    9 February 2024 at 3:46 pm

    Merely wanted to state I am just ecstatic that i came on your web site. comprare iscover senza prescrizione medica in Calabria

  16. acheter du yasmin en Espagne sans ordonnancer

    17 February 2024 at 10:22 am

    Exceptionally individual pleasant website. Huge information offered on few clicks. Schnelle Lieferung von orlip online

  17. Hi, Neat post. There’s a problem with your website in web explorer, would check this?

    IE still is the market chief and a huge element of folks
    will omit your excellent writing due to this problem.

  18. you’re truly a just right webmaster. The website loading velocity is
    incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick.

    Moreover, The contents are masterpiece. you have done a excellent job on this topic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συνταγές

Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…

Ένα δροσιστικό Mojito

Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.

Μια Μεξικάνικη Margarita

Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!

Ένα «διάσημο» Cosmopolitan

Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.

Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre

Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.

Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα

Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!

Ένα  ελαφρύ Sour Apple Martini

Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.

Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale

Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.

Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό

Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Διατροφή

Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Της Φραγκίσκας Στρούμπου.

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.

Αυγά με μπέικον και μανιτάρια

Υλικά (για 4 μερίδες):

6 φέτες μπέικον

150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση

150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα αυγά

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα

6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Αλάτι

πιπέρι

 Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Τηγανίτες στο λεπτό

Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):

6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)

1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.

Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι

Υλικά:

250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 κουταλιά βούτυρο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 αυγά

μισό ποτήρι γάλα

50 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

 Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού

Υλικά:

2 φέτες σολομό καπνιστό

2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia

2 φύλλα μαρουλιού κομμένα

2 tortillas

 Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.

αναπνοές

Φραγκίσκα Στρούμπου

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

View All Posts
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Συνταγές

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

hylopites-me-boutakia-kotopoulo

Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 105 λεπτά
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Trending