Συνταγές
Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα
Διαλέγουμε το τρυφερό κόντρα για τη συνταγή αυτή, φιλεταρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες, που θα κόψετε με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι δίχως δόντια. Διαφορετικά ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει εκείνος.
- Για 4 άτομα
- 800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο από κόντρα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε λεπτές φέτες του 1 εκ.)
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 350 γρ. λευκά στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι, κομμένα κατά μήκος (μαζί με τα κοτσανάκια τους) σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 150 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας σε μια επίπεδη επιφάνεια, απλώνω εκεί τις φέτες του μοσχαριού και τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας. Χτυπάω καλά τις φέτες με έναν μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με έναν χονδρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, μέχρι οι φέτες να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Στη συνέχεια τις κόβω σε λεπτές λωρίδες φάρδους 1 εκ. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με τα χέρια για να καλυφθούν.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε μια πιατέλα.
Ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρω πάντα σε δυνατή φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού και ανακατεύω καλά.
Σβήνω με 400 – 500 ml καυτό νερό και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα, ώστε ο καμένος πελτές να ξεκολλήσει και να διαλυθεί στο υγρό. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 35 – 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά να μην πάρει βράση γιατί θα «κόψει».
Πασπαλίζω με την πάπρικα (αν τη χρησιμοποιήσω), αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με καστανό ρύζι.
Συνταγές
Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.
Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…
Ένα δροσιστικό Mojito
Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.
Μια Μεξικάνικη Margarita
Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!
Ένα «διάσημο» Cosmopolitan
Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.
Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre
Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.
Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα
Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!
Ένα ελαφρύ Sour Apple Martini
Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.
Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale
Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.
Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό
Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.
Διατροφή
Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.
Της Φραγκίσκας Στρούμπου.
Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.
Αυγά με μπέικον και μανιτάρια
Υλικά (για 4 μερίδες):
6 φέτες μπέικον
150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση
150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φρέσκα αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
Τηγανίτες στο λεπτό
Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):
6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)
1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.
Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι
Υλικά:
250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 κουταλιά βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 αυγά
μισό ποτήρι γάλα
50 γρ παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού
Υλικά:
2 φέτες σολομό καπνιστό
2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia
2 φύλλα μαρουλιού κομμένα
2 tortillas
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.
- Δε σε χρειάζομαι καθόλου πια κι αυτό με σκοτώνει. - 3 October 2016
- Ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο, ένα φιλί και η φλόγα άναψε. - 26 September 2016
- Ελπίζω μια μέρα να ξανανιώσω αυτά που ένιωσα μαζί σου. - 19 September 2016
- Εσύ με ξεπέρασες αλλά εγώ παραμένω κολλημένη μαζί σου. - 12 September 2016
- Αν και δεν ξέρεις τι θες, εύχομαι να το βρεις… - 5 September 2016
- Αφήστε το μίσος και το ρατσισμό κι αγαπηθείτε! - 29 August 2016
- Η φωνή σου ήταν το soundtrack του καλοκαιριού μου. - 22 August 2016
- Ένα φιλί κι ένα όνειρο για το χαμένο χρόνο… - 15 August 2016
- Σε μισώ που σε βρήκα περισσότερο από όσο σε μισώ που σ’ έχασα. - 8 August 2016
- Καμία άμυνα δε στάθηκε ικανή να με εμποδίσει να σε ερωτευτώ. - 1 August 2016
Συνταγές
Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα
Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
michigancornhole
4 March 2022 at 10:01 am
235809 692703Directories such given that the Yellow Websites want not list them, so unlisted numbers strength sometimes be alive more harm than financial assistance. 825534
fake hublot big bang Replicas watches online watch
14 March 2022 at 5:16 am
496077 17243If youre needing to produce alteration in an individuals llife, during i would say the Are usually Bodyweight peeling off pounds training course are a wide path within the direction of gaining any search. la weight loss 757526
buy fullz
23 May 2022 at 8:35 am
71567 454750I took a break to view your post. I found it really relaxing 15357
sbo
22 August 2022 at 9:43 am
518341 333657Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to find somebody with some original thoughts on this topic. realy thank you for starting this up. this website is something that is necessary on the internet, someone with slightly originality. helpful job for bringing something new to the internet! 599721
micro dose psilocybin mushrooms
29 August 2022 at 10:39 am
721537 860218I completely agree with you about this matter. Nice post. Already bookmarked for future reference. 233918
maxbet
9 September 2022 at 3:16 am
485874 606079extremely good post, i definitely adore this exceptional web site, keep on it 262261