Συνταγές
Δεν μπορούν να λείπουν οι κουραμπιέδες από το τραπέζι μας!
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
230 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, διαιρούμενη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 5 λεπτά.
Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με το χέρι σας.
Ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια κάντε την μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τες στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 16 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, πασπαλίστε τα μπισκότα σας με την άχνη ζάχαρη και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Συνταγές
Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.
Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…
Ένα δροσιστικό Mojito
Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.
Μια Μεξικάνικη Margarita
Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!
Ένα «διάσημο» Cosmopolitan
Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.
Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre
Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.
Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα
Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!
Ένα ελαφρύ Sour Apple Martini
Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.
Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale
Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.
Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό
Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.
Διατροφή
Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.
Της Φραγκίσκας Στρούμπου.
Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.
Αυγά με μπέικον και μανιτάρια
Υλικά (για 4 μερίδες):
6 φέτες μπέικον
150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση
150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φρέσκα αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
Τηγανίτες στο λεπτό
Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):
6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)
1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.
Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι
Υλικά:
250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 κουταλιά βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 αυγά
μισό ποτήρι γάλα
50 γρ παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού
Υλικά:
2 φέτες σολομό καπνιστό
2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia
2 φύλλα μαρουλιού κομμένα
2 tortillas
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.
- Δε σε χρειάζομαι καθόλου πια κι αυτό με σκοτώνει. - 3 October 2016
- Ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο, ένα φιλί και η φλόγα άναψε. - 26 September 2016
- Ελπίζω μια μέρα να ξανανιώσω αυτά που ένιωσα μαζί σου. - 19 September 2016
- Εσύ με ξεπέρασες αλλά εγώ παραμένω κολλημένη μαζί σου. - 12 September 2016
- Αν και δεν ξέρεις τι θες, εύχομαι να το βρεις… - 5 September 2016
- Αφήστε το μίσος και το ρατσισμό κι αγαπηθείτε! - 29 August 2016
- Η φωνή σου ήταν το soundtrack του καλοκαιριού μου. - 22 August 2016
- Ένα φιλί κι ένα όνειρο για το χαμένο χρόνο… - 15 August 2016
- Σε μισώ που σε βρήκα περισσότερο από όσο σε μισώ που σ’ έχασα. - 8 August 2016
- Καμία άμυνα δε στάθηκε ικανή να με εμποδίσει να σε ερωτευτώ. - 1 August 2016
Συνταγές
Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα
Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
สล็อตวอเลท
22 May 2022 at 3:55 am
410775 96565Hello there! Good post! Please inform us when all could see a follow up! 844095
devops consultants
27 May 2022 at 7:31 am
170161 333791amazing post. Neer knew this, regards for letting me know. 333634
Anglea
10 June 2022 at 9:52 am
Undeniably consider that that you said. Your favorite justification appeared to be
at the internet the simplest thing to bear in mind of. I say to you, I definitely get annoyed whilst people consider issues that they plainly don’t
recognise about. You managed to hit the nail upon the highest and
also outlined out the entire thing without having side effect
, other folks could take a signal. Will probably be again to get
more. Thank you
Ernesto
21 June 2022 at 4:39 am
I do not even know the way I stopped up right here, however
I thought this post was once good. I do not recognize
who you are but certainly you are going to a famous blogger in case
you aren’t already. Cheers!
sbo
22 August 2022 at 10:58 pm
438643 832112This really is a correct blog for would like to locate out about this subject. You realize a whole lot its almost challenging to argue along (not that I personally would wantHaHa). You really put the latest spin with a topic thats been discussed for a long time. Great stuff, just great! 923970
pour plus d'informations
10 February 2023 at 3:00 pm
521546 856462Its difficult to get knowledgeable folks on this subject, but the truth is be understood as what happens you are preaching about! Thanks 718038
jet ski martinique
27 March 2023 at 3:54 am
Aw, this was a really nice post. In thought I would like to put in writing like this moreover ? taking time and actual effort to make an excellent article? but what can I say? I procrastinate alot and not at all appear to get one thing done.
Jordie
30 March 2023 at 6:15 am
Hi there are using WordPress for your site platform?
I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog?
Any help would be really appreciated!
Malissa
3 September 2023 at 4:54 pm
Hi there friends, its impressive article concerning cultureand fully explained,
keep it up all the time.
tauxib indicatie te koop in Nederland
4 November 2023 at 6:21 pm
I am genuinely glad to read this blog posts which consists of tons of
helpful information, thanks for providing these data.
oracea 250 mg ist ohne Rezept in den Niederlanden erhältlich
6 December 2023 at 9:48 pm
Nice replies in return of this query with firm arguments
and explaining the whole thing about that.
tussisedal rezeptfrei erhältlich in bestimmten Ländern
12 January 2024 at 6:08 pm
Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any
tips?
Trustworthy online sources for fusidic
10 April 2024 at 1:33 pm
What’s up to all, it’s actually a nice for me to pay a visit this website, it consists
of useful Information.
evista: Where to buy online with confidence
12 April 2024 at 3:32 am
Hi, yeah this post is really good and I have learned lot of
things from it concerning blogging. thanks.
Tjek prisen på arcoxia med recept i Catania
17 April 2024 at 2:10 am
Currently it looks like BlogEngine is the best blogging platform available right
now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?