Connect with us

Συνταγές

Φανταστικές συνταγές με… κρεμμύδια!

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

onions_590_4

Τα κρεμμύδια τα έχουμε συνηθίσει σε ρόλο συνοδευτικό, σε σαλάτες, φαγητά, ομελέτες, σνακ κλπ. Μπορούν όμως να πάρουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι! Ανακαλύψαμε συνταγές που βάζουν τα κρεμμύδια σε κεντρικό πλάνο και προσφέρουν απίθανες γευστικές απολαύσεις στο καλοκαιρινό μενού.

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά:

Για το φύλλο:
600 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 φλ. λάδι

Για τη γέμιση:
1 κιλό τυροβολιά
2 αβγά
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
1 φλ. λάδι για την τελική πίτα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε την τυροβολιά σε ένα μπολ, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τον άνηθο τα 2 αβγά και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε όλα μαζί να ενοποιηθούν. Αφήνετε τη γέμιση να περιμένει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη. Ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, ρίχνετε το αλάτι, το λάδι και αρχίζετε να ζυμώνετε. Προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη σφικτούτσικη που ξεκολλάει από μόνη της από τα τοιχώματα της λεκάνης που ζυμώνετε.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και ανοίγετε φύλλο τόσο μεγάλο που να υπερκαλύπτει το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Λαδώνετε καλά το ταψί και βάζετε το φύλλο.

Ρίχνετε μέσα την έτοιμη γέμιση, γυρίζετε τα κομμάτια του κάτω φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμιση και ανοίγετε δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο ζυμάρι.

Σκεπάζετε την κρεμμυδόπιτα, την χαράζετε σε μπακλαβαδοτά κομμάτια, με ένα πιρούνι τρυπάτε κάθε κομμάτι 1-2 φορές, περιχύνετε την κρεμμυδόπιτα με 1 φλιτζάνι λάδι και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

Κρεμμύδια γεμιστά με λουκάνικο και σταφίδες

Υλικά:

6 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, όχι πικάντικο
2 κ.σ. σταφίδες
3 κ.σ. καρυδόψιχα ή κουκουνάρι
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μαϊντανό ή σέλινο, μόνο τα φύλλα
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

Εκτέλεση:

Kόψτε τις δύο άκρες στα κρεμμύδια, καθαρίστε τα και βάλτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε το εξωτερικό φύλλο, εάν είναι σκληρό, και βγάλτε προσεκτικά το κέντρο με ένα κουταλάκι αφήνοντας 2-3 «φύλλα» για εξωτερικό περίβλημα.

Παράλληλα, βάλτε το λουκάνικο, τις σταφίδες, το μαϊντανό ή σέλινο και το καρύδι ή κουκουνάρι στο μπλέντερ και πολτοποιήστε να γίνουν κιμάς. Ανακατέψτε το ρύζι στο μείγμα, αν χρησιμοποιήσετε, και γεμίστε το κάθε κρεμμύδι.

Τοποθετήστε τα κρεμμύδια κοντά το ένα στο άλλο σε βαθύ σκεύος. Περιχύστε με λίγο νεράκι και ελαιόλαδο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε τα κρεμμύδια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά και ξεσκέπαστε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τελείως.

Συνταγή: ucook.gr

Τραγανά onion rings

Υλικά:

Για τον χυλό:
3 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τα onion rings:
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά δαχτυλίδια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε τον χυλό: κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το σε ένα μπωλ μαζί με λίγο αλάτι. Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε το αυγό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια, βάλτε τα μέσα σε παγωμένο νερό και αφήστε τα για 30 λεπτά. Σουρώστε και στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας.

Ρίξτε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Πάρτε λίγα-λίγα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα στον χυλό και μετά μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα (για να τηγανιστούν τέλεια και να μείνει τραγανό το εξωτερικό, μην τα στριμώχνετε μέσα στο τηγάνι). Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα και αφήστε τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστά.

Συνταγή: queen.gr

Κρεμμύδια φούρνου με μικρά πομοντόρια

Υλικά:

2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα 4
200 γρ. μικρά πομοντόρια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο
80 ml. ελαιόλαδο
1 φλ. φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο (ή 1 φλ. μαϊντανό, με ολόκληρο το φύλλο)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα κρεμμύδια στα 4 και μετά αφαιρείτε τα ξερά εξωτερικά φύλλα. Κόβετε τα πομοντόρια στη μέση.

Τα βάζετε όλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με τα ντοματίνια γύρω-γύρω και τα κρεμμύδια στη μέση. Προσθέτετε το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε το σκεύος στον φούρνο για μια ώρα περίπου, μέχρι να δείτε ότι τα κρεμμύδια αρχίζουν να μαυρίζουν στις άκρες. Αφαιρείτε το σκεύος απ’ τον φούρνο και προσθέτετε από πάνω τον φρέσκο βασιλικό (ή τον μαϊντανό, τον χειμώνα).

Σερβίρισμα: Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά πριν σερβίρετε, για να έρθουν οι ντομάτες σε θερμοκρασία που μπορείτε να τις φάτε, γιατί ως γνωστόν, διατηρούν τη θερμοκρασία τους πολύ περισσότερο από άλλα λαχανικά και εύκολα παθαίνει κανείς έγκαυμα στο στόμα. Συνοδέψτε με το πιάτο αυτό ψητά κρέατα, κοτόπουλο ή ψάρι.

Συνταγή: caruso.gr

Κρεμμυδοτηγανίτες με μυρωδικά

Υλικά:

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
70 ml νερό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από το φύλλωμά τους), ψιλοκομμένα
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
120 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατεύετε. Κάνετε στη μέση μια λακκούβα και προσθέτετε το αυγό και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός και βάζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν το μείγμα βγει πολύ στεγνό, προσθέτετε κι άλλο νερό μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού) σε μέτρια φωτιά να κάψει. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, αλλά πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς, παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας δόσεις από τον χυλό και τις τηγανίζετε για περίπου ενάμιση λεπτό από κάθε πλευρά. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές.

*Ταιριάζει μια δροσερή πράσινη σαλάτα με τα μυρωδικά της συνταγής, φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι.

Συνταγή: gastronomos.gr

Κελέμια (γεμιστά κρεμμύδια με κιμά)

Υλικά:

12 μεγάλα κρεμμύδια
225 γρ. κιμά αρνίσιο ή κατσικίσιο
225 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
1/2 φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό, κίτρινο τυρί
1 φλ. φρέσκο μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ρύζι νυχάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
1/3 φλ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και κόβετε οριζοντίως την κορυφή και την βάση τους, ώστε να είναι επίπεδα και πάνω και κάτω. Κρατάτε στην άκρη τα κομμάτια που κόψατε. Ρίχνετε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Ζεματάτε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Χρησιμοποιώντας ένα κ.γ. σκάβετε την καρδιά στο εσωτερικό τους, αφήνοντας ένα «τοίχος» στα πλαϊνά, πάχους 6 χλστ. με 1 εκ. Ψιλοκόβετε την καρδιά που αφαιρέσατε και τα κομμάτια που κόψατε από την κορυφή και την βάση τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα είδη κιμά, το τυρί και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Τα ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν.

Γεμίζετε το κάθε κρεμμύδι με το μείγμα του κιμά. Αφού τα γεμίσετε, τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μία μόνο στρώση. Ρίχνετε το κρασί και αρκετό νερό ώστε απλώς να τα καλύψει. Τα καλύπτετε με μια λαδόκολλα και πάνω από την λαδόκολλα τοποθετείτε ένα πιάτο, ώστε τα κρεμμύδια να παραμείνουν στη θέση τους.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και “δίνετε” μια βράση. Έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν αρκετά και να βράσει η γέμιση. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

 

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Advertisement
11 Comments

11 Comments

  1. 늑대닷컴

    27 February 2022 at 4:35 pm

    198729 863429I took a break to view your post. I found it quite relaxing 363138

  2. 484598 382250Aw, this was a very nice post. In thought I wish to put in writing like this furthermore – taking time and precise effort to make an superb article but what can I say I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done. 375849

  3. 953554 453861Hi my loved 1! I wish to say that this post is incredible, wonderful written and come with almost all important infos. I would like to see a lot more posts like this . 534992

  4. buy remingtonarms

    24 January 2023 at 7:04 pm

    741372 778465We dont trust this amazing submit. Nevertheless, I saw it gazed for Digg along with Ive determined you can be appropriate so i ended up being imagining within the completely wrong way. Persist with writing top quality stuff along these lines. 116362

  5. check here

    14 March 2023 at 3:08 am

    953263 247097This design is spectacular! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! 498394

  6. achat seroflo Belgique en ligne

    12 August 2023 at 1:22 am

    Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you’re a great author.I will be sure to bookmark
    your blog and will come back in the foreseeable future.
    I want to encourage that you continue your great job, have a
    nice morning!

  7. ivermectin 12 mg beschikbaar in Algerije

    13 August 2023 at 6:34 am

    This article will help the internet viewers for building up new
    webpage or even a blog from start to end.

  8. 126906 965259Looking forward to look you. 903812

  9. Kauf von Medikamenten in Italien online

    26 February 2024 at 1:31 am

    Hi to every one, it’s in fact a nice for me to pay a visit this web site, it includes helpful Information.

  10. Link exchange is nothing else but it is simply placing the other person’s
    website link on your page at suitable place and other person will also do
    same in support of you.

  11. Very shortly this web page will be famous amid all blog users, due to it’s good posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συνταγές

Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…

Ένα δροσιστικό Mojito

Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.

Μια Μεξικάνικη Margarita

Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!

Ένα «διάσημο» Cosmopolitan

Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.

Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre

Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.

Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα

Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!

Ένα  ελαφρύ Sour Apple Martini

Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.

Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale

Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.

Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό

Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Διατροφή

Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Της Φραγκίσκας Στρούμπου.

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.

Αυγά με μπέικον και μανιτάρια

Υλικά (για 4 μερίδες):

6 φέτες μπέικον

150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση

150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα αυγά

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα

6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Αλάτι

πιπέρι

 Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Τηγανίτες στο λεπτό

Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):

6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)

1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.

Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι

Υλικά:

250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 κουταλιά βούτυρο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 αυγά

μισό ποτήρι γάλα

50 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

 Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού

Υλικά:

2 φέτες σολομό καπνιστό

2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia

2 φύλλα μαρουλιού κομμένα

2 tortillas

 Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.

αναπνοές

Φραγκίσκα Στρούμπου

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

View All Posts
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Συνταγές

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

hylopites-me-boutakia-kotopoulo

Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 105 λεπτά
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Trending