Connect with us

Συνταγές

Μυζήθρα τηγανητή με φρέσκια ντομάτα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

assets_LARGE_t_241761_54347518
Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά-600 γρ. μυζήθρα φρέσκια
-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
-1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
-3 αβγά χτυπημένα
-1/4 φλιτζανιού ξινόγαλα
-1/4 φλιτζανιού αλεύρι
-1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
-3 ντομάτες αποφλοιωμένες
-1 σκελίδα σκόρδο
-1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά κόκκινη ψητή (από βάζο)
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό σε μπλέντερ μέχρι να πάρουν παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την τηγανητή μυζήθρα. Ετοιμάζουμε τη μυζήθρα: Βάζουμε σε μπολ το τυρί, το μπούκοβο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με πιρούνι μέχρι να είναι εύπλαστο. Παίρνουμε ομοιόμορφα κομμάτια από το μείγμα του τυριού με μεγάλο κουτάλι και σχηματίζουμε μπάλες μετρίου μεγέθους. Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το ξινόγαλα. Βάζουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε πιάτο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, περνάμε ένα ένα τα μπαλάκια του τυριού από το αβγό αρχικά και μετά από το μείγμα φρυγανιάς μέχρι να παναριστούν καλά. Τηγανίζουμε το τυρί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του. Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα σε μπολ.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Advertisement
79 Comments

79 Comments

  1. nova88

    29 June 2022 at 8:17 am

    402604 545857I observe there is plenty of spam on this weblog. Do you need assist cleaning them up? I may help among classes! 705608

  2. เงินด่วน

    4 October 2022 at 7:57 pm

    958765 8858U never get what u expect u only get what u inspect 52658

  3. Mariana Donato

    23 January 2023 at 10:34 pm

    Hi anapnoes.gr webmaster, Thanks for the educational content!

  4. Ron Begay

    4 February 2023 at 3:13 am

    Dear anapnoes.gr administrator, You always provide great examples and real-world applications.

  5. Edward Maclean

    5 February 2023 at 3:32 pm

    Hello anapnoes.gr webmaster, You always provide key takeaways and summaries.

  6. Antje Bussau

    5 February 2023 at 3:56 pm

    Hi anapnoes.gr webmaster, Keep it up!

  7. Dick Rowell

    6 February 2023 at 1:15 am

    Hi anapnoes.gr admin, Your posts are always well received by the community.

  8. Chang Benitez

    10 February 2023 at 6:35 pm

    To the anapnoes.gr webmaster, Your posts are always informative and up-to-date.

  9. Harriet Getty

    10 February 2023 at 8:35 pm

    To the anapnoes.gr webmaster, Thanks for the great post!

  10. Audry Luong

    12 February 2023 at 8:21 pm

    To the anapnoes.gr administrator, Good work!

  11. Davis Schoenberg

    12 February 2023 at 10:10 pm

    Dear anapnoes.gr admin, Thanks for the well-structured and well-presented post!

  12. Fran Batt

    21 February 2023 at 2:30 pm

    Dear anapnoes.gr administrator, You always provide clear explanations and step-by-step instructions.

  13. Tod Bouton

    21 February 2023 at 2:30 pm

    Hello anapnoes.gr administrator, Thanks for the well-written and informative post!

  14. Stella Flood

    27 February 2023 at 7:19 pm

    Hello anapnoes.gr webmaster, Thanks for the post!

  15. Ben Whinham

    28 February 2023 at 6:57 pm

    Hello anapnoes.gr admin, Your posts are always insightful and valuable.

  16. Reece Uhr

    3 March 2023 at 12:10 pm

    Hi anapnoes.gr webmaster, Your posts are always informative and up-to-date.

  17. Davida Seevers

    5 March 2023 at 4:05 pm

    Hi anapnoes.gr administrator, Your posts are always well-balanced and objective.

  18. Maude Pickel

    7 March 2023 at 10:02 pm

    Hi anapnoes.gr administrator, You always provide clear explanations and step-by-step instructions.

  19. Carson Whittingham

    11 March 2023 at 5:47 am

    Hi anapnoes.gr admin, Thanks for the informative post!

  20. Eloy Raney

    15 March 2023 at 9:46 pm

    Dear anapnoes.gr webmaster, Your posts are always informative.

  21. Mae Blosseville

    23 March 2023 at 10:45 pm

    Hi anapnoes.gr administrator, Thanks for the detailed post!

  22. Armand Foland

    23 March 2023 at 10:48 pm

    Dear anapnoes.gr owner, Good work!

  23. Rubye Scroggins

    26 March 2023 at 3:18 am

    Dear anapnoes.gr admin, Your posts are always well-supported by research and data.

  24. Venetta Hutchinson

    26 March 2023 at 3:18 am

    Dear anapnoes.gr administrator, Thanks for the educational content!

  25. Epifania Whiddon

    27 March 2023 at 10:45 pm

    Hello anapnoes.gr owner, Thanks for the informative and well-written post!

  26. Mackenzie Usher

    29 March 2023 at 9:23 pm

    Dear anapnoes.gr owner, Thanks for sharing your thoughts!

  27. Tracy Queale

    29 March 2023 at 9:23 pm

    Hello anapnoes.gr owner, You always provide useful information.

  28. Haley Bolinger

    29 March 2023 at 9:24 pm

    Hello anapnoes.gr owner, You always provide useful tips and best practices.

  29. Rosalina Fairchild

    29 March 2023 at 9:43 pm

    To the anapnoes.gr administrator, Your posts are always well-cited and reliable.

  30. Onita Ballinger

    1 April 2023 at 11:00 pm

    Dear anapnoes.gr webmaster, Thanks for the educational content!

  31. Gidget Downing

    4 April 2023 at 10:40 pm

    Hello anapnoes.gr admin, Thanks for the valuable information!

  32. how to do blog commenting for seo

    4 April 2023 at 10:58 pm

    Hi anapnoes.gr admin, Your posts are always well received by the community.

  33. Winifred Garrard

    5 April 2023 at 7:42 pm

    Hello anapnoes.gr admin, Your posts are always well written and informative.

  34. blog comments backlinks

    7 April 2023 at 10:39 pm

    Hi anapnoes.gr admin, Your posts are always well-balanced and objective.

  35. German Pace

    10 April 2023 at 6:55 pm

    To the anapnoes.gr admin, Your posts are always well-delivered and engaging.

  36. How do Wiki articles backlinks work

    13 April 2023 at 11:14 pm

    Hello anapnoes.gr admin, Your posts are always on point.

  37. Wiki Articles Backlinks

    15 April 2023 at 6:56 pm

    Hello anapnoes.gr webmaster, You always provide great information and insights.

  38. Wiki Articles Backlinks

    20 April 2023 at 9:37 pm

    Hello anapnoes.gr owner, You always provide useful tips and best practices.

  39. best investment books

    8 June 2023 at 11:47 pm

    Dear anapnoes.gr owner, You always provide useful links and resources.

  40. Chatbot's

    19 July 2023 at 6:38 am

    To the anapnoes.gr administrator, Your posts are always a great source of knowledge.

  41. SEO Backlinks

    14 August 2023 at 1:12 pm

    To the anapnoes.gr webmaster, Thanks for the well-organized and comprehensive post!

  42. sildenafil 75 mg a precio asequible

    15 August 2023 at 8:54 pm

    Hi would you mind letting me know which webhost you’re working with?
    I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must
    say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet
    hosting provider at a honest price? Many thanks, I appreciate it!

  43. achat actoplus-met de la marque Mylan

    14 September 2023 at 8:02 am

    Its like you read my mind! You seem to know so much about
    this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with
    some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic
    blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

  44. prix du fludrocortisone à Marseille

    29 September 2023 at 9:14 am

    Fastidious response in return of this issue with real arguments and describing
    everything on the topic of that.

  45. Shawna

    15 October 2023 at 8:01 am

    Hello anapnoes.gr webmaster, Thanks for the informative and well-written post!

  46. Hi there i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read
    this post i thought i could also create comment due to this good post.

  47. buy targeted website visitors

    22 October 2023 at 8:16 am

    To the anapnoes.gr administrator, Thanks for the valuable information!

  48. Atlanta Accident Lawyers

    31 October 2023 at 8:03 pm

    Hi anapnoes.gr admin, Keep sharing your knowledge!

  49. real targeted traffic

    1 November 2023 at 7:17 pm

    Dear anapnoes.gr owner, Your posts are always well-supported by facts and figures.

  50. buy traffic for my site

    8 November 2023 at 10:13 pm

    To the anapnoes.gr administrator, Your posts are always a great source of knowledge.

  51. buy high quality website traffic

    15 November 2023 at 10:47 pm

    Dear anapnoes.gr administrator, Your posts are always well-referenced and credible.

  52. ordina aterax in Belgio

    17 November 2023 at 3:49 pm

    Pretty component to content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to say that I acquire actually enjoyed account your
    weblog posts. Anyway I’ll be subscribing for your
    feeds and even I achievement you get entry to constantly fast.

  53. You can certainly see your enthusiasm in the work you
    write. The world hopes for more passionate writers such as you
    who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

  54. Erwin

    19 November 2023 at 2:29 am

    Can you tell us more about this? I’d like to find out some additional information.

  55. Matthias

    20 November 2023 at 5:41 pm

    Good information. Lucky me I discovered your website by accident (stumbleupon).

    I’ve saved as a favorite for later!

  56. premarin prix en Côte d'Ivoire

    29 November 2023 at 5:02 am

    Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?
    I’m trying to find out if its a problem on my end or if
    it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

  57. Wow, this article is good, my sister is analyzing such things, therefore I am going to tell her.

  58. Buy Web Traffic

    25 December 2023 at 9:07 am

    To the anapnoes.gr admin, Your posts are always well received by the community.

  59. Pretty! This was an incredibly wonderful article.
    Thanks for supplying this information.

  60. Hello there, You’ve done a great job. I’ll definitely digg it
    and personally recommend to my friends. I am sure they’ll be benefited
    from this web site.

  61. Clemmie

    4 January 2024 at 2:54 am

    Hi anapnoes.gr webmaster, Your posts are always well-written and engaging.

  62. Hi there, I discovered your blog by means of
    Google at the same time as searching for a related topic, your web site got here up,
    it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

    Hello there, just become aware of your weblog via Google, and located that it
    is really informative. I am going to watch out
    for brussels. I’ll be grateful when you proceed this in future.
    A lot of other folks will likely be benefited out of your writing.
    Cheers!

  63. Great blog here! Additionally your web site
    quite a bit up very fast! What web host are you using?

    Can I get your associate link in your host?
    I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

  64. prijzen van brolene op voorschrift

    25 January 2024 at 5:42 pm

    At this time I am going to do my breakfast, later than having my breakfast coming yet again to read more
    news.

  65. triphasil in vendita a Città del Messico

    26 January 2024 at 3:25 pm

    I’ve been surfing on-line greater than three hours lately, yet I never discovered
    any attention-grabbing article like yours. It is lovely
    value enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content material as you probably did, the net shall be much more useful than ever before.

  66. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis.
    It’s always helpful to read through content from other writers and practice a little
    something from other web sites.

  67. bestelling van tonobexol in Nederland

    5 February 2024 at 3:51 pm

    Hey just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
    of the pictures aren’t loading correctly.
    I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different
    internet browsers and both show the same results.

  68. Haz un pedido de Imiject en Perú

    8 February 2024 at 11:12 am

    My brother recommended I may like this website. He was once entirely
    right. This submit actually made my day. You can not believe simply how so much time I had spent
    for this information! Thank you!

  69. waar paroxetine te kopen in Brussel

    25 February 2024 at 11:59 pm

    Aw, this was a really nice post. Finding the time and actual effort to produce a good
    article… but what can I say… I put things off a whole lot and never manage to get anything done.

  70. I do agree with all of the ideas you have presented for your post.
    They are really convincing and can certainly work.
    Nonetheless, the posts are too short for beginners. May just you please lengthen them a bit from next time?
    Thanks for the post.

  71. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
    Extremely helpful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot.
    I was seeking this certain information for a very long time.
    Thank you and good luck.

  72. қызықты физика 7 сынып

    10 March 2024 at 2:44 am

    I am sure this article has touched all the internet people, its really really pleasant article
    on building up new blog.

  73. Everyone loves what you guys are up too. This type of clever
    work and coverage! Keep up the excellent works guys I’ve included you guys to blogroll.

  74. Somebody necessarily lend a hand to make significantly posts I might state.
    That is the first time I frequented your web page and to this
    point? I surprised with the research you made to create this particular post amazing.
    Excellent task!

  75. Hello, yes this post is actually good and I have learned lot of things
    from it regarding blogging. thanks.

  76. verkoopindicatie van lanoxin in Quebec

    7 April 2024 at 8:12 pm

    Its like you learn my thoughts! You seem to grasp so much about this,
    such as you wrote the e book in it or something. I believe that you simply can do with a few %
    to drive the message home a bit, however instead of that,
    this is wonderful blog. An excellent read.
    I’ll certainly be back.

  77. gratis salg af abboticine i Italien

    20 April 2024 at 12:36 pm

    Someone necessarily help to make significantly articles I would state.
    That is the very first time I frequented your website page and thus far?
    I amazed with the research you made to create
    this actual put up extraordinary. Excellent process!

  78. I every time used to study post in news papers but now as I am a user of internet thus
    from now I am using net for articles, thanks to web.

  79. I am regular reader, how are you everybody?

    This piece of writing posted at this site is actually pleasant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συνταγές

Απολαύστε καλοκαιρινά cocktails με χαμηλές θερμίδες.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Δίαιτα και cocktails… δυο σε ένα για το φετινό καλοκαίρι! Οι δροσιστικοί πειρασμοί δεν έχουν τέλος στις διακοπές, αλλά υπάρχουν και γνωστά cocktails με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν εναλλακτικές στο θέμα του αλκοόλ. Μπορεί να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι παρακάτω «έξυπνες» συνταγές θα σας προσφέρουν ποτά με λιγότερες από 200 θερμίδες. Για αυτό απολαύστε τα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις…

Ένα δροσιστικό Mojito

Με τη λέξη “mojito” το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι: ζάχαρη! Όμως, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε, είτε μια κουταλιά σιρόπι, είτε μερικά κομμάτια καρπουζιού… θα έχουμε ένα τέλειο διαιτητικό κοκτέιλ. Ρίξτε λίγα φύλλα δυόσμου και προσθέστε ρούμι και λίγο σόδα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα γλυκό mojito με 140 θερμίδες.

Μια Μεξικάνικη Margarita

Και όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μαργαρίτα, που αντί για 300 θερμίδες, να έχει τις μισές! Πείτε «όχι» στην έτοιμη μαργαρίτα της αγοράς, αφού έχει έξτρα ζάχαρη, και φτιάξτε στο σπίτι μια μαργαρίτα με τεκίλα, lime, triple sec ή λίγο σόδα και άφθονο πάγο. Προσέξτε να βάλετε μόνο μια δόση ποτού, ώστε να διατηρήσετε τις αναλογίες σας!

Ένα «διάσημο» Cosmopolitan

Λίγο βότκα, λίγο Cointreau και χυμός cranberry με σόδα… και θα έχετε ένα Cosmopolitan με μόλις 115 θερμίδες! Πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και φρέσκο lime ή καλύτερα αντί για βότκα αγοράστε ένα μπουκάλι shochu, το οποίο παράγεται στην Ιαπωνία και έχει μόνο 35 θερμίδες.

Ένα «ταξιδιάρικο» Cuba Libre

Αλλάξτε λίγο τη σύνθεση του «κλασσικού» Cuba Libre και αντί για κανονική coca cola, βάλτε zero ή diet coke. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λευκό ρούμι και αγοράστε αρκετά lime. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ένα άκρως διαιτητικό κοκτέιλ, ένα λίγο διαφορετικό Cuba Libre.

Ένα καλοκαιρινό Daiquiri με φράουλα

Αγοράστε μερικά φρέσκα μούρα χωρίς ζάχαρη ή φράουλες, προσθέστε λίγο ρούμι και πάγο… και σερβίρετε το cocktail σε ένα ποτήρι για daiquiri. Βάλτε λίγο λεμόνι και ένα κουταλάκι στέβια, σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Βέβαια, εάν αρνηθείτε τη στέβια, το ποτό θα είναι πιο διαιτητικό!

Ένα  ελαφρύ Sour Apple Martini

Ούτως ή άλλως, το apple martini δεν έχει υπερβολικές θερμίδες, δηλαδή περίπου 160! Ζητήστε από τον μπάρμαν ένα διαφορετικό Sour Apple Martini, το οποίο να έχει φρέσκα κομμάτια ξινόμηλου, λίγη βότκα και λικέρ μήλου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό, χωρίς να καταναλώσετε 250 θερμίδες.

Ένα «ιδιαίτερο» Kir Royale

Ξεχάστε την επιλογή του κρασιού ή της μπύρας και επιλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει μόνο 85 θερμίδες. Η σαμπάνια είναι ελαφριά και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα διαιτητικά είναι λιγότερο καταστροφική από ένα μπουκάλι μπύρα. Ιδανική πρόταση είναι ένα ποτήρι Kir Royale.

Το «τονωτικό» τζιν με τόνικ και βασιλικό

Με μόλις 100 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ τζιν με τόνικ, lime και λίγο βασιλικό. Βέβαια, όσο περισσότερη ποσότητα τζιν χρησιμοποιείτε, τόσο ανεβαίνουν οι θερμίδες του. Εναλλακτικά, βάλτε μια φέτα πορτοκάλι ή λίγο χυμό γκρέιπφρουτ για έξτρα απόλαυση.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Διατροφή

Συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό.

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Της Φραγκίσκας Στρούμπου.

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δε θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα.
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα.
Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.
Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.

Αυγά με μπέικον και μανιτάρια

Υλικά (για 4 μερίδες):

6 φέτες μπέικον

150 γραμμ. μανιτάρια μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση

150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα αυγά

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα

6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Αλάτι

πιπέρι

 Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Τηγανίτες στο λεπτό

Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):

6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.)

1 ποτήρι χλιαρό νερό ( 250 ml)

1/2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ότι άλλο θέλετε.

Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι

Υλικά:

250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 κουταλιά βούτυρο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 αυγά

μισό ποτήρι γάλα

50 γρ παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

 Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Wrap σολομού

Υλικά:

2 φέτες σολομό καπνιστό

2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia

2 φύλλα μαρουλιού κομμένα

2 tortillas

 Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.

αναπνοές

Φραγκίσκα Στρούμπου

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

View All Posts
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Συνταγές

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Published

on

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

hylopites-me-boutakia-kotopoulo

Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας..

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 105 λεπτά
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
Continue Reading

Trending